Hopp til hovedinnhold

Søk Agenda-akademiet 2022

Samfunnet står overfor en rekke endringer, utfordringer og store oppgaver. Hva kan løses med politikk og hvordan?

Vi lever i en ustabil tid på den internasjonale arenaen der maktbalansen endres. USA styres av en populistisk og korttenkt leder og handelskrig er på nytt blitt en aktuell problemstilling. Kinas økonomi vokser raskest i verden. Verden skal gjennom en omstilling til en grønn økonomi. Europa preges av en bølge av populisme og sterke motkrefter til liberale demokratiske verdier.

Også her hjemme står vi overfor store og utfordrende spørsmål som blir viktigere i tida som kommer. Hvordan sikrer vi et organisert og trygt arbeidsliv for alle? Hva er egentlig rettferdig fordeling og hvordan forener man frihet og fellesskap? Hvordan skal vi sørge for vekst, deltakelse og velferd i framtida også? Hvilken plass bør Norge ta i verden?

Vi arrangerer Agenda-akademiet for samfunnsengasjerte, unge mennesker mellom 20 og 35 år, for syvende gang våren 2020. Det blir fire tematiske helgesamlinger der vi blant annet vil diskutere demokrati, ulikhet, velferdsstat, arbeidsliv, næringsliv og internasjonale forhold. Som deltaker får du møte en rekke interessante foredragsholdere fra politikken, akademia, næringslivet og organisasjonslivet. I tillegg får du øvelse i å delta i samfunnsdebatten.

Praktisk informasjon

Samlingene vil foregå i Oslo og omegn følgende datoer i 2019:

  • Samling 1: 1. og 2. februar
  • Samling 2: 29. februar og 1. mars
  • Samling 3: 28. og 29. mars
  • Samling 4: 25. og 26. april

Den siste helgen er med overnatting (på Utøya) og har tidlig avreise fra Oslo lørdag morgen og hjemreise søndag ettermiddag. De tre andre helgene er det program fra ca. kl. 09.00 til 17.00 begge dager, samt middag/sosialt samvær lørdag kveld.

Akademiet har en egenandel på 1200 kroner. Vi dekker overnatting, mat og pensum.

Av deg forventer vi at du stiller presis og forberedt til alle samlingene, og at du bidrar aktivt i diskusjoner og gruppearbeid underveis. Du vil få utdelt pensum til hver samling og få oppfølging og tilbakemelding underveis på praktiske oppgaver.

Slik søker du

Interessert?

Send søknad og CV med informasjon om deg selv og hvorfor du søker på akademiet til akademi@tankesmienagenda.no innen 10. desember 2019.

Fremgangsmåte

Søknad og CV sendes i ett dokument (pdf med ditt navn i dokumentnavnet). Øverst i søknaden skriver du navn, alder, yrke, utdanning og hvor du kommer fra og bor.

Frist

10. desember. Vi besvarer søknadene før jul.

Spørsmål eller hjelp med å søke?

Ta kontakt med Tiril (tiril@tankesmienagenda.no) eller Axel (axel@tankesmienagenda.no). Vi ser frem til å høre fra deg!

Publisert: . Sist oppdatert: .

Bli Agendapartner

Vi trenger deg for å løfte debatten

Tankesmien Agendas oppgave er å styrke det offentlige ordskiftet gjennom kunnskapsformidling, utredninger, meningsutveksling og forslag til nye politiske løsninger. Vi trenger din hjelp for å fortsette jobben. Vi appellerer til deg som synes en fri, faktabasert og freidig samfunnsdebatt er et gode!

Mange mennesker som sitter i et rom og lytter til et foredrag.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Unngå å gå glipp av noe! Få de siste oppdateringene fra oss rett i innboksen din.