Boklansering: Sosialisten. Et portrett av Stein Ørnhøi


I over 50 år har Stein Ørnhøi markert seg i offentligheten, og hatt både makt og innflytelse. Men hvem er så denne mannen?

Velkommen til boklansering! 1. april klokken 18:00 lanserer vi Stein Aabøs bok "Sosialisten. Et portrett av Stein Ørnhøi" i Fritt Ords lokaler i Uranienborgveien 2.

På scenen får vi den portretterte hovedpersonen i samtale med forfatter Stein Aabø, SV-leder Audun Lysbakken og tidligere SV-leder Kristin Halvorsen. Samtalen ledes av Sigrund Aasland fra Agenda.

Dørene åpner kl. 17:30 - programmet starter kl. 18:00. Det blir boksalg og signering. 

Arrangementet er et samarbeid mellom Res Publica og Tankesmien Agenda, det er gratis og åpent for alle. 

OM BOKEN: Stortingspolitiker, Nei til EU-leder, NRK-mann, teatersjef, valgkommentator, spaltist. I over 50 år har Stein Ørnhøi markert seg i offentligheten med sterke, ofte kontroversielle meninger. Ørnhøis veltalenhet har gitt ham makt og innflytelse. Et utsagn fra ham i ett medium, sprer seg som lyngbranner til andre. Men han har også bygd allianser og nettverk og utøvd makt utenfor de formelle kanaler. Som sentral i dannelsen av partiet SV, har han tatt sin rolle som forvalter av partiets politiske arv på alvor.

Hvem er så denne Stein Ørnhøi, som i en alder av nesten 72 år fikk Dagbladet til å rydde plass til ni hele avissider på ham noen dager i august i 2007? Hvem er han som angivelig var i posisjon til å påvirke hvilke milliardinvesteringer den norske regjeringen skulle gjøre på flykjøp?

Stein Ørnhøi, som ikke riktig klarte å bestemme seg for om han skulle bli politiker eller journalist. Eller regissør. Og som derfor hoppet mellom rollene. Ørnhøi holdt på å dø som 42-åring, men strener mot 85 med uforklarlig og fornybar energi. Forfatter og politisk kommentator Stein Aabø har skrevet et nært portrett av et fargerikt menneske.

Back To Top