Hopp til hovedinnhold

Agenda i Aulaen: William MacAskill

portrettbilde av ung mann som smiler
Universitetets aula, Karl Johans gate 47, Oslo
Gå til arrangementet på Facebook

Hvordan skal vi kunne ta hensyn til 3023-mennesket når vi tar beslutninger i 2023?

Tankesmien Agenda og Universitetet i Oslo inviterer til foredrag med professor William MacAskill, med påfølgende samtale med Kari Elisabeth Kaski (finanspolitisk talsperson i SV), Thorgeir Kolshus (instituttleder for sosialantropologisk institutt, UiO) og Adele Matheson Mestad (direktør i Norges institusjon for menneskerettigheter).

Om William MacAskill:
Der hvor vi i fjor inviterte David Wengrow til Agenda i Aulaen, for å snakke om hvordan historien kan ha viktige implikasjoner for hvordan styre i nåtiden, inviterer vi i år professor William MacAskill til å snakke om hvordan fremtiden kan og bør tas i betraktning når vi lager politikk og tar beslutninger.

Longtermism er ideen om at vi skal ta hensyn til fremtidens befolkning, når vi tar beslutninger i dag, og begrepet har skapt stor interesse de siste årene. Da det unge stjerneskuddet, professor i filosofi ved Oxford-universitet, William MacAskill utga boken «What We Owe the Future» i 2022, fikk ideen om «longtermism» raskt større spredning. I boken beskriver han hvordan menneskeheten fortsatt er ung, og kan vare i millioner av år, men at dette avhenger av hvilke valg vi tar som samfunn i dag. Dette er relevante spørsmål å stille for å vurdere utviklingen innenfor en rekke ulike fagfelt og politiske områder, som for eksempel hvordan dagens politikk vil ha store konsekvenser for fremtidens klima og bruk av teknologi.

I panelsamtalen vil vi diskutere «longtermism», og dets konsekvenser fra et filosofisk, prinsipielt og praktisk politisk ståsted.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Vi setter likevel pris på om du melder deg på her, så vi får en oversikt over hvor mange som kommer.

Velkommen!

Tilrettelegging:
Hvis du trenger heis eller annen form for tilrettelegging når du besøker oss, ring dette nummeret når du kommer: 90 13 17 55.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Unngå å gå glipp av noe! Få de siste oppdateringene fra oss rett i innboksen din.