Hopp til hovedinnhold

Filvisning av Sorry We Missed You med samtale

Mann med oransje hår ser mot en jente med oransje hår.
Cinemateket i Oslo
Gå til arrangementet på Facebook

Denne kvelden byr vi på en av de beste og mest engasjerende filmene til den britiske veteranen Ken Loach. Før filmen blir det en samtale mellom LO-sekretær Kristin Sæther og leder av Stortingets arbeids- og sosialkomite Freddy André Øvstegård. Samtalen ledes av Trygve Svensson, leder av Tankesmien Agenda.

Ricky starter som budbilsjåfør for et firma som ikke ansetter sjåførene sine, men som tilbyr dem kontrakter der sjåføren selv er ansvarlig for leveranser og kjøretøy. Dersom Ricky blir syk eller ikke klarer å levere i tide, vanker det bøter og erstatningsansvar. Rickys kone Abbie jobber som hjemmehjelp og opplever at måten arbeidsdagen hennes er organisert på slett ikke samsvarer med behovene til de eldre hun skal hjelpe. Jobbene deres går utover både familielivet og den personlige økonomien, og når det oppstår uforutsette problemer i familien, har de ingenting å gå på – de er fanget i hver sin umulige og totalt ufleksible arbeidssituasjon.

Sorry We Missed You er en dirrende intens og medrivende skildring av den moderne gig-økonomien og de personlige konsekvensene den påfører arbeidstakere uten beskyttelse og uten rettigheter.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Unngå å gå glipp av noe! Få de siste oppdateringene fra oss rett i innboksen din.