Hopp til hovedinnhold

Har vi tillit til politikerne våre?

Over et bilde av studenter som rekker opp hendene i en forelesningssal, står det "har vi tillit til politikerne våre?" i hvit skrift. I tillegg er det fire portrettbilder av Elisabeth Ivarsflaten, Richard Storevik, Ruth Grung og Thea Joramo Lysne. I høyre hjørnet ser man logoene til Tankesmien Agenda og Arbeiderpartiet.
Amalies Hage, Bergen offentlige bibliotek
Gå til arrangementet på Facebook

Nesten halvparten av verdens befolkning går til stemmeurnene i 2024. Det er sagt at maktskifte i prinsippet er oksygenet i et levende demokrati.

Hvilken oppslutning har demokratiet i Norge, hvem stemmer hva og hvorfor, og har vi tillit til politikerne våre? Hvordan kan vi videreutvikle demokratiet slik at det er i stand til å møte dagens utfordringer?

Tankesmien Agenda, Bergenhus Arbeiderpartilag, Arbeiderpartiets Universitetslag og Fellesforbundet Avdeling 5, inviterer til åpent møte om demokrati og tillit.

Innledning ved Elisabeth Ivarsflaten, professor ved Institutt for politikk og forvaltning ved Universitetet i Bergen.

Ivarsflaten er initiativtaker til Norsk medborgerpanel, en plattform for nettbaserte undersøkelser av norske medborgeres holdninger og holdningsendringer innenfor viktige saksområder i samfunn og politikk.

Ivarsflaten vil ta utgangspunkt i sin forskning om tillit og tilfredshet, oppslutning om regjeringer i kriser og velgervandringer.

Etter innledning vil vi få en panelsamtale mellom:

  • Thea Joramo Lysne, Kommunikasjonssjef i Tankesmien Agenda
  • Ruth Grung, leder i Arbeiderpartiets Universitetslag, tidligere stortingsrepresentant og byråd
  • Richard Storevik, avdelingsleder i Fellesforbundet Avdeling 5
  • Elisabeth Ivarsflaten, Universitetet i Bergen

Panelet vil reflektere blant annet over det følgende:

  • Vi registrerer økt polarisering og manglende tillit til de styrende i mange land. Er dette samfunnstrekk vi også ser i Norge?
  • Hvordan kan de etablerte partiene klare å fange opp frustrasjonen til grupper som opplever seg glemt, og ikke kjenner seg igjen i den politiske debatten?
  • Hvilke politiske grep kan bidra til å videreutvikle demokratiet og øke tilliten til myndigheter og folkestyret?

Programleder Helena Haldorsen, leder i Bergenhus Ap-lag, vil gi publikum mulighet til å stille spørsmål til innleder og paneldeltakerne.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Unngå å gå glipp av noe! Få de siste oppdateringene fra oss rett i innboksen din.