Hopp til hovedinnhold

Likestillingskamp i Midtøsten: Inshallah en sønn

En kvinne med Hijab som holder rundt sin unge datter i et blått rom
NFkino Vika
Gå til arrangementet på Facebook

Arrangeres av/med

Filmen INSHALLAH EN SØNN er en gripende historie om en kvinne som mister sine rettigheter når ektemannen hennes dør. Sharialovene i Jordan gir ektemannens familie like mye krav på arven som henne, med mindre de har en sønn sammen.

Med dette som bakteppe skal vi i etterkant av filmvisningen ha en panelsamtale om diskriminering av kvinner i Midtøsten og hvordan fremme likestilling mellom kjønnene. Vi spør:Hvordan har utviklingen vært innenfor kvinnens juridiske stilling i regionen? Er det noen tegn til progressiv utvikling eller har utviklingen stagnert helt?
Hvordan er det best å gå frem for å fremme kvinners rettigheter i patriarkalske samfunn?

Vi er heldige som har fått et kompetent panel til å belyse og diskutere disse spørsmålene:
- Lena Larsen er religionshistoriker og prosjektleder ved Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo. Hun har jobbet lenge med likestilling innen islam.
- Samina Ansari er gründer, jurist og formidler. Hun har blant annet jobbet for å fremme sosialt entreprenørskap blant kvinner i Midtøsten og Asia.
- Sylo Taraku skal delta i diskusjonen som ordstyrer. Han er rådgiver i Tankesmien Agenda og forfatter av boken «Frihetskampen i islam».

Vi ønsker alle velkommen til en spennende kveld med samtale og filmvisning om et tema som berører mange millioner kvinner.

Praktisk Info:
Dato: Fredag 12. april, 2024
Arrangementet starter 17:30 i Sal 2 på Vika Kino.
Filmen starter presis.

Etter filmen vil det være en samtale om Likestilling i Midtøsten. Samtalen varer i 30 minutter.
Samtalen foregår på norsk.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Unngå å gå glipp av noe! Få de siste oppdateringene fra oss rett i innboksen din.