Hopp til hovedinnhold

Pamflett: Verdens likeste land? Status for ulikhet i Norge

illustrasjonsbilde av tre personer som står på startsstreken på en løpebane
Illustrasjon av Von

Både formues- og inntektsulikhetene har økt over hele den vestlige verden, inkludert i Norge. Disse to komponentene forsterker også hverandre.

Små forskjeller og høy tillit er blant de aller viktigste verdiene vi har i det norske samfunnet. Alt tyder på at dette har vært avgjørende både for økonomisk vekst og stabilitet i samfunnet, og for at vi lever i et av verdens beste land. Men den økonomiske ulikheten øker i Norge, i likhet med i resten av verden.

I denne pamfletten presenterer Tankesmien Agenda tall og fakta knyttet til hvordan det står til med ulikheten i Norge i dag, hva som gjør at den øker og hvilke konsekvenser høy ulikhet kan ha for samfunnet. I tillegg peker vi på de tre viktigste grepene for å bremse utviklingen.

Publisert:

Bli Agendapartner

Vi trenger deg for å løfte debatten

Tankesmien Agendas oppgave er å styrke det offentlige ordskiftet gjennom kunnskapsformidling, utredninger, meningsutveksling og forslag til nye politiske løsninger. Vi trenger din hjelp for å fortsette jobben. Vi appellerer til deg som synes en fri, faktabasert og freidig samfunnsdebatt er et gode!

Mange mennesker som sitter i et rom og lytter til et foredrag.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Unngå å gå glipp av noe! Få de siste oppdateringene fra oss rett i innboksen din.