Hopp til hovedinnhold

Hvem betalte mest for koronakrisen?

Mann med munnbind som vasker

Hele Norge ble snudd opp ned da landet stengte 12. mars. På tross av at pandemi var en varslet krise, var vi som samfunn overraskende uforberedt på dens konsekvenser. Ingen har gått uberørt gjennom denne krisen. Men den har også rammet skjevt.

Etter korona-krisen har mange fått øynene opp for verdien av en del samfunnskritiske yrker. De skjevfordelte konsekvensene handler ikke bare om at noen har fått det ille, mens andre har det omtrent som før. Norges Banks historiske rentekutt for å stimulere økonomien ga blant annet mer å rutte med for dem med store lån og store boliger.

Dette notatet oppsummerer forskning og erfaring som viser hvordan ulike grupper i samfunnet er blitt rammet på ulikt vis av koronakrisen.

Publisert:

Bli Agendapartner

Vi trenger deg for å løfte debatten

Tankesmien Agendas oppgave er å styrke det offentlige ordskiftet gjennom kunnskapsformidling, utredninger, meningsutveksling og forslag til nye politiske løsninger. Vi trenger din hjelp for å fortsette jobben. Vi appellerer til deg som synes en fri, faktabasert og freidig samfunnsdebatt er et gode!

Mange mennesker som sitter i et rom og lytter til et foredrag.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Unngå å gå glipp av noe! Få de siste oppdateringene fra oss rett i innboksen din.